Firefly – ny vegansk restaurant i København

Den 6. september åbnede en ny vegansk og økologisk restaurant ved navn Firefly i København. Restauranten ligger på Frederiksborggade over for de nyåbnede Torvehaller tæt på Nørreport station. Det er noget helt særligt, når der åbner en vegansk restaurant, og den fortjener naturligvis et besøg og omtale på min blog. Min kæreste og jeg var der så i går for første gang, og sikke en positiv oplevelse det var!

Vi var der til frokost, og vi var de første gæster, der kom, men der gik ikke længe, før der var en del andre gæster også. Indretningen var pæn og moderne – og moderne det var “menukortet” også. Det var nemlig ikke et menukort i traditionel forstand, men en lille computer, hvorpå man kunne se billeder og priser på maden og sende en bestilling direkte ned til køkkenet. Jeg valgte at bestille grøntsager i sur/sød-sovs med ris og marineret tofu, og Daniel valgte en slags koteletter med søde kartofler, stegte svampe, rødvinssovs og salat. Derudover bestilte vi hver en smoothie, jeg en eksotisk med blandt andet mango og ananas, og Daniel valgte en med blandt andet avocado og ingefær. De havde et stort udvalg af drikkevarer, og der var også tilpas meget mad at vælge mellem. Jeg valgte desuden en rå chokoladekage til dessert, som smagte fantastisk godt!

Maden blev serveret forholdsvis hurtigt, og det hele var meget lækkert og krydret. I køkkenet havde de glemt, at jeg havde bestilt marineret tofu til min ret, og de beklagede meget fejlen. De gjorde det dog godt igen ved at servere gratis kaffe og friskpresset æble/pære-juice for mig. Betjeningen var i top, og personalet var meget venlige og imødekommende.

Det kom i alt til at koste 446 kr. for to personer, så det var ikke et billigt måltid for to studerende, men det var bestemt pengene værd, og det er ikke sidste gang, vi har spist på Firefly. Man kan dog få et måltid for mellem 85 og 130 kr., så egentlig er det ikke så dyrt, men smoothie og dessert bør man næsten ikke snyde sig selv for.

Næste lørdag, den 1. oktober, er det international vegetardag. Denne dag bliver fejret på Blågårds Plads i København fra kl. 11-16, og bagefter vil der være fællesspisning på Firefly. Man kan tilmelde sig i tråden her.

Hav en dejlig uge! Vi ses til vegetardagen 🙂

2 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Rå chokoladekage « Mia Sommer
  2. Trackback: Restaurant Firefly « ~Månebarnet~

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: