Hvid bønnesuppe

Hvide bønner har jeg tidligere overset i min madlavning. Jeg plejede at tænke på dem som “baked beans” på dåse, sådan nogle i smagsløs tomatsovs, som puttes på en ristet skive brød, hvilket jeg dog aldrig selv har gjort. Men for nylig er det gået op for mig, hvor anvendelige og lækre de er – og ikke mindst sunde! Fordi jeg er gravid, har jeg ekstra fokus på at spise rigtigt, og i den forbindelse opdagede jeg, at hvide bønner er rige på bl.a. jern og calcium og selvfølgelig protein. Så jeg har købt 4 kilo tørrede hvide bønner, som jeg regner med at gøre brug af det næste stykke tid. Så dette bliver ikke den eneste opskrift med næringsrige hvide bønner!

I dag brugte jeg bønnerne i en suppe, og den blev rigtig lækker og mættende! Den er fint krydret i sig selv, men kan eksempelvis spices op med chili eller gøres tyndere med ekstra vand.

IMG_4460

Til 4 personer (cirka 3 liter)

Ingredienser:
600 g hvide kogte bønner*
1 knoldselleri
2 løg
3 fed hvidløg
2 boullionterninger
1 liter vand
salt og peber
olie
frisk persille

*Bønnerne kan købes på dåse, men jeg foretrækker at udbløde og koge dem selv i store mængder. Tørrede bønner lægges i blød 8-12 timer og koges derefter i nyt vand cirka 45 minutter. Kogte bønner kan med fordel fryses ned i mindre portioner. Kogte bønner vejer cirka det dobbelte af tørrede bønner.

Fremgangsmåde:
Skræl knoldsellerien og skær den i tern. Hak løgene, og pres hvidløgene. Put disse ingredienser i en gryde og steg dem i lidt olie og evt. vand i 5-10 minutter.
Tilføj derefter bønner, boullionterninger og vand. Lad suppen koge i 10 minutters tid, eller til selleristykkerne er bløde.
Blend suppen helt fint og smag til med salt og peber.
Server suppen med hakket frisk persille på toppen og groft brød.

IMG_4446

2 kommentarer (+add yours?)

  1. Michael
    jun 26, 2014 @ 14:35:01

    Hej Mia. Tak for mange fine opskrifter. Dem bruger vi en del. Må jeg spørge dig hvor du køber bønner og linser henne i lidt større mængder? Mange hilsner Michael

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: