Gryderet med kikærter og spinat

Denne her gryderet smager super godt, den er hurtig at lave, og så er der endda mad til flere dage. Jeg laver altid store portioner for at spare tid på madlavningen – når man har små børn, er det næsten en nødvendighed. Jeg har ikke noget imod at spise det samme to dage i træk, men for variationen kan denne ret jo spises med ris den ene dag og med pasta den anden dag.

IMG_1298.resized

Til 7 personer

Ingredienser:
500 g kogte kikærter (2 dåser drænet for vand)
250 g friske spinatblade
500 g champignoner
1 løg
100 g sojagranulat*
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 dåse kokosmælk
1 bouillonterning
3 spsk. sojasovs
3 fed hvidløg, pressede
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. sukker
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
½-1 tsk. chilipulver

*Brug eksempelvis sojagranulat fra Soy4You eller sojafars fra Urtekram, der minder om hakket kød. Det kan også undlades, men tilsæt i så fald kun én dåse hakkede tomater.

Fremgangsmåde:
Hak løg og champignoner fint og hæld dem i en stor gryde. Steg dem i sojasovs ved høj varme i 5-10 minutter, til det meste af væden er fordampet. Hak spinatbladene og tilsæt dem sammen med kikærter og sojagranulat. Tilsæt også dåsetomater, tomatpure, kokosmælk, bouillon, hvidløg, spidskommen, koriander, sukker, citronsaft, salt og chili. Lad retten simre 10-15 minutter. Smag til med salt og chili.

Server eksempelvis retten med ris, og hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det også tzatziki, mangochutney, peanuts og friske korianderblade.

Tip: Alle slags grøntsager, som du har i køleskabet eller fryseren, kan bruges i denne ret. F.eks. gulerødder, aubergine, squash, bladselleri, grønkål, majs og ærter. Intet mad behøver at gå til spilde, så du kan med fordel tilsætte det, som du har.

img_6050

19 kommentarer (+add yours?)

 1. Dorte
  okt 11, 2014 @ 17:14:50

  Super god opskrift. Og så er der mad til en hel hær 😉

  Svar

 2. Maria
  nov 07, 2014 @ 08:56:55

  Hej Mia, simpelthen en fantastisk lækker ret! Min kæreste kan ikke lide kikærter pga han synes de er melet/tørre. Men han lavede denne ret på opfordring fra mig og han beskrev den som rigtig god! 🙂 Vi vil lave den i morgen for et vennepar: har du nogen gode idéer til salat/tilbehør? Synes det kan være lidt svært at finde på når det er indisk-inspireret retter.. Men vil gerne pifte det lidt op når det nu er en middag med venner 🙂

  Svar

 3. Maja
  jan 15, 2015 @ 21:16:02

  Hej – jeg lavede denne ret igår og mine børn og jeg kunne alle lide den. Jeg havde ikke lige soya”kødet” så jeg jævnede bare det hele med lidt mel, så det ikke var så flydende. Ikke sidste gang jeg har lavet denne ret 🙂

  Svar

 4. Charlotte Nurnberg
  jan 13, 2016 @ 17:52:34

  Har lige lavet denne lækre opskrift og det smager fantastisk!

  Jeg var selv kørt lidt fast med inspiration til noget lækkert og nemt!

  Så mange tak for din opskrift 😀

  Svar

 5. dandydelight
  feb 25, 2016 @ 18:36:17

  Dejlig nem og billig ret! havde ikke særligt mange penge tilbage denne måned – og denne ret rækker lige til de sidste dage 😀 mums ! min kæreste var også vild med den

  Svar

 6. Susan
  feb 28, 2016 @ 13:22:59

  Jeg lavede retten i går. Den er simpelthen så lækker og fyldig. Elsker smagen af spidskommen og glæder mig til at servere den for min yngste skønne datter, som kommer hjem i dag, og har i høj grad brug for noget velsmagende og sund mad, efter at have afsluttet 5 eksamener i journalistik på Syddansk😊

  Tak👍

  Svar

 7. Maja
  maj 07, 2016 @ 20:30:35

  Hej. Siden jeg kommenterede denne ret første gang har jeg også lavet den med nogle 7. klasser og de fleste lod til at kunne lide retten. Resterne blev serveret på lærerværelset og flere spurgte om opskriften, og jeg har sendt link til siden her. Hvad med også at bringe lækre opskrifter på fx italienske supper som speltsuppe (zuppa di farro) eller kikærtesuppe (zuppa di ceci). Der er rigtig mange lækre og nærende supper fra middelhavsområdet, som også er veganske.

  Svar

 8. John Bejning
  jan 03, 2017 @ 17:58:55

  Så kunne familien pludselig spise kikærter, med denne herlige ret. Jamen jeg har da armene helt oppe :o) :o) Tak for opskriften.
  Vh. J

  Svar

 9. Mette
  jul 06, 2017 @ 11:03:21

  Hej Mia 🙂
  Det ser ud som en rigtig lækker opskrift! Tror du man bruge frossen spinat i stedet for frisk? Har nemlig altid frossen spinat i huset 🙂

  Svar

 10. George
  dec 16, 2017 @ 18:26:42

  Kære Mia.
  Tusind tak for en spændende ret – den smager dejligt!
  Jeg er stor fan af alle dine retter.
  Hvis jeg skulle komme med lidt konstruktiv kritik, så skulle det lige være, at du måske fremover skulle overveje, at undlade at anvende ord som “kødlignende” ingredienser, du skriver, at “sojagrannulat minder om kød”. Jeg vil foreslå, at man kunne anvende en beskrivelse i retning af, at sojagrannulat giver retten “struktur”. Vi veganere behøver ikke at sammenligne os med kødædende mennesker, – vi kan selv 😉
  Med venlig hilsen
  George

  Svar

 11. Ruth Helena Sørensen
  jan 18, 2018 @ 18:21:30

  Kære Mia
  Varmer du retten op igen selvom der er spinat i?
  Med venlig hilsen
  Ruth

  Svar

 12. Trackback: Vegansk Tikka Masala – Opskrift på indisk gryderet klar på 25 min.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: