Broccolisalat med peanutdressing

I denne salat bliver broccoli og kikærter bagt med salt og krydderi, og det gør en stor forskel for smagen, for når en broccoli bliver bagt, sker der noget magisk, og den smager super godt. Den lækre peanutdressing passer perfekt til denne salat, og selvom jeg skriver, at mængden er til to personer, så er sandheden, at jeg godt kan spise det hele selv 🙂

IMG_2897.resized

Til 2 personer

Ingredienser:

Salat
1 broccoli
1 dåse kikærter (eller 240 g kogte)
3 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
1 tsk. paprika
1/4 tsk. røget paprika (kan undlades)
100 g salatblade (jeg brugte feldsalat)
100 g cherrytomater, skåret i kvarte

Peanutdressing
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. ketchup
1 spsk. citronsaft
1 spsk. sojasovs
½-1 fed hvidløg, presset
½ tsk. sukker
4 spsk. vand

Fremgangsmåde:
Skær broccolien i mindre buketter, og dræn vandet fra kikærterne. Put begge dele i en skål sammen med olie, salt, paprika og røget paprika. Bland det hele godt sammen og fordel broccoli og kikærter på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages ved 200 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter.

Imens broccoli og kikærter bliver bagt, røres peanutdressingen sammen. Put alle ingredienserne i en skål og tilsæt mere eller mindre vand, indtil dressingen har den ønskede konsistens.

Lad broccoli og kikærter køle lidt af, inden de blandes med salat og cherrytomater. Spis salaten lun eller kold, og server  den gerne sammen med brød.

IMG_2931.resized

IMG_2914.resized

10 kommentarer (+add yours?)

 1. Moster Tulle
  apr 29, 2016 @ 18:57:06

  Kære Mia
  Tak for inspiration til den lækreste salat, jeg nogensinde har smagt. Jeg ændrede lidt i opskriften og lavede ovntørrede tomater til. Da vi ikke er veganere fik salaten et ekstra pift med flager af parmesan. Jeg glæder mig til at lave salaten næste gang min datter, der er vegetar, kommer på besøg (og så skal hun da vist også have din kogebog i fødselsdagsgave)
  Hilsen
  Moster Tulle

  Svar

 2. Camilla P
  maj 12, 2016 @ 18:14:59

  Sikke en lækker opskrift 🙂 Men hvordan får du din peanutdressing til at være så lys? Min er væsentligt mørkere og mere klumpet.

  Svar

 3. Katrine Jonna
  okt 10, 2016 @ 20:05:04

  tak for en skøn opskrift ^^
  Den er hurtigt blevet en favorit for mig og min mor. og et generelt tak for din blog. har efterhånden prøvet en del af dine opskrifter, og henviser altid positivt overraskede kollegaer/familiemedlemmer/etc. til din blog 😀

  Svar

 4. Charlotte Thomsen
  nov 08, 2020 @ 07:17:29

  Vil denne dressing også være god til dine måltidssalater? Jeg har købt både peanutbutter og tahin og har hidtil brugt en tahin dressing men jeg er ikke helt solgt. Eller kan du måske henvise til en dressing med en af de 2 ingredienser i?

  Svar

  • Mia Sommer
   nov 11, 2020 @ 13:05:59

   Ja, denne dressing passer godt til mine måltidssalater 🙂 Nu ved jeg ikke, hvilken tahindressing du plejer at lave, men jeg synes selv, at den bliver bedre, når man blender et par dadler i eller noget sukker eller sirup, det gør den mindre bitter.

   Svar

   • Charlotte Bøgelund Thomsen
    nov 11, 2020 @ 15:31:59

    Tak for svar. Jeg har lavet den og den smager SKØNT 🤤 jeg har allerede delt den på FB og har inviteret min datter på måltidssalat og linsepasta med tomatsovs (som du beskrev i en indkøbsvideo) i morgen. Det er så lækkert.
    Jeg vil helt sikker prøve at putte et par dadler i Tahin dressing. Jeg har nemlig købt et stort glas i en bazar 😄
    Du har stor andel i at jeg er begyndt at spise meget mere plantebaseret. Jeg kan slet ikke takke dig nok ❤️🙏🏼

   • Mia Sommer
    dec 08, 2020 @ 14:12:15

    Tusind tak for din kommentar, det er jeg virkelig glad for at høre ❤🙏

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: