Hindbærmoussekage

Denne hindbærmoussekage smager himmelsk! Jeg har længe haft lyst til at lave noget med hindbærmousse, men jeg kunne ikke helt knække koden til, hvordan det skulle lade sig gøre. Normalt bruger man gelatine for at gøre moussen fast, men da gelatine laves af dyrs sener, knogler og hud, var det selvfølgelig ikke en mulighed (jeg beklager, hvis I har mistet appetitten).

Da jeg for nylig købte agar agar, var jeg spændt på at afprøve mine idéer. Agar agar er nemlig en vegetabilsk form for gelatine, som er lavet af udtræk fra alger. Eneste ulempe er, at det skal købes i en specialbutik (helsekost) eller bestilles hjem fra nettet, og så er det lidt dyrt. Men når først man anskaffer sig det, finder man ud af, at det er både nemt at bruge og rækker langt. Jeg har købt min portion agar agar fra denne tyske hjemmeside, som leverer gratis til Danmark ved køb for over 90 euro. De har en del veganske varer, som er betydeligt billigere end i Danmark, inklusiv agar agar, så jeg bestiller jævnligt derfra, og så er det jo rart at få sine varer leveret til døren.
Som sagt smager denne kage himmelsk med syrlig-sød hindbærmousse og fyldig chokoladebund. Prøv den!

IMG_4388.re

Til cirka 6 personer

Ingredienser:
Mousse:
250 g frosne hindbær
3 spsk. sukker
2 tsk. agar agar*
1 brik sojapiskefløde (250 ml)**

Kagebund:
150 g mandler
50 g havregryn
2 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
150 g bløde dadler (almindelige dadler, der ikke er tørrede)

* Vegetabilsk gelatine, der kan købes i Meny, helsekostforretninger eller på nettet.
* Jeg bruger den fra Alpro. Kan købes i de fleste større supermarkeder, f.eks. Irma, Meny og Føtex eller hos nemlig.com

Fremgangsmåde:
Put de frosne hindbær i en gryde. Lad hindbærene tø op ved svag varme under omrøring. Skru op for varmen, når hindbærene er begyndt at tø op. Når de er tilpas smattede, skal de presses igennem en si, så kernerne bliver siet fra. Put derefter hindbærmassen tilbage i gryden og tilsæt sukker og agar agar. Lad det koge i 2-3 minutter, imens du rører rundt.

Sæt hindbærmassen til side og pisk sojapiskefløden i en skål. Brug en el-pisker eller køkkenmaskine og pisk flødeskummet så stift, som det kan blive. På pakken står der 2 minutter, men det skal nærmere piskes i 5-10 minutter.

Bland derefter den lune hindbærmasse sammen med flødeskummet og sæt på køl.

Lav derefter kagebunden: Blend mandler, havregryn, kakaopulver og vaniljesukker i en foodprocessor, til mandler og havregryn er finthakkede. Fjern stenene fra dadlerne og blend dem med i foodprocessoren, indtil det er en smuldrende, finthakket masse.

Put bagepapir i bunden af en lille springform på 20 centimeter i diameter. Fordel kagebunden ud over bunden med fingrene. Glat massen ud og put derefter hindbærmoussen ovenpå i et glat og jævnt lag. Sæt kagen på køl og nyd den, når den er helt afkølet. Pynt den eventuelt med friske hindbær og spiselige blomster.

(Edit: Jeg har tidligere skrevet, at det ikke er nødvendigt at si kernerne fra hindbærene, men jeg synes, at det giver et bedre resultat, når man gør det, og derfor har jeg nu ændret min fremgangsmåde. Jeg har desuden ændret i opskriften, så bunden ikke længere indeholder kokosolie, da jeg synes, at det er unødvendigt.)

IMG_4403.re

IMG_4367.re

92 kommentarer (+add yours?)

 1. Anette Nøddelund
  apr 28, 2016 @ 12:06:45

  Ih,hvor det lyder lækkert og inspirerende. Tak!

  Svar

 2. Isabella
  apr 30, 2016 @ 10:31:23

  Hvilken konsistens skal hindbærmassen have efter den har kogt?

  Svar

 3. Marie
  apr 30, 2016 @ 20:12:56

  Hej mia. Det ser lækkert ud. Hvad er grunden til kokosolien? Tror du ikke massen bliver stiv nok uden?

  Svar

  • miasommer
   maj 17, 2016 @ 07:19:49

   Jeg har tilsat kokosolie i bunden for at gøre den lidt mere fast, men det er et forsøg værd at lave den uden, jeg har bare ikke nået det endnu 🙂

   Svar

   • Anna-Vera
    sep 09, 2016 @ 10:13:21

    Hov, jeg kan heller ikke se kokosolien nævnt længere hverken i ingredienslisten eller i instrukserne. Hvor meget var det? Jeg synes min kakao-dadel blanding virker for tør/smuldret uden. 🙂

   • miasommer
    sep 12, 2016 @ 08:33:29

    Jeg har ændret i opskriften, fordi jeg synes, at det er unødvendigt at putte kokosolie i. Jeg kan ikke huske, hvor meget jeg brugte før, men det var nok 2 spsk. Ellers kan man tilsætte lidt vand, hvis massen er for tør.

 4. Isabella
  maj 16, 2016 @ 14:01:39

  Uh hvor ser den lækker ud. Jeg tror jeg vil lave den i næste uge, når mine veninder kommer til min 18 års fødselsdag. Hvor længe skal den stå på køl?

  Svar

 5. Isabella
  maj 18, 2016 @ 16:27:46

  Jeg holdt fødselsdagen i dag og lavede kagebord med frisk frugt, den her, dine kanelstænger og dine daddelkugler, og det blev simpelthen så lækkert! Mine veninder og familie elskede det og sagde alle, at de fik nedbrudt nogle af deres fordomme om vegansk mad 🙂 Og jeg fik din kogebog i gave, så jeg skal rigtigt i køkkenet

  Svar

 6. Louise
  maj 20, 2016 @ 10:15:41

  Hejsa Mia, skal SÅ meget prøve denne kage 😋
  Men vil lige høre, kan den mon tåle frys? Skal nemlig en pokkers masse i dagene op til vi holder min datters fødselsdag, så for at indgå stress på dagen vil jeg prøve at lave så meget som muligt inden 👍🏻😉
  Mvh Louise

  Svar

 7. Linda
  maj 20, 2016 @ 16:07:55

  Tillykke med din 18 års, Isabella, og dejligt at de blev lidt mere åbne overfor veganisme. Jeg har snart 30 års fødselsdag, og overvejer også at lave nogle lækkerier her fra Mia’s fantastiske side. Tak for al din inspiration, Mia. Du er utroligt dygtig og virkelig spændende at følge med. Venlige veganer-kram herfra! 🙂

  Svar

 8. Elisabeth Í Flatabø
  maj 31, 2016 @ 12:58:10

  Er den mon god med jordbær i stedet? Jeg troede jeg havde hindbær i fryseren men det var jordbær 😀

  Svar

  • miasommer
   jul 15, 2016 @ 12:27:56

   Du kan godt bruge jordbær, men så vil jeg anbefale at stavblende dem lidt efter kogning, så der ikke kommer klumper i moussen. Jordbær koger nemlig ikke ud på samme måde som hindbær. Held og lykke 🙂

   Svar

 9. Maria
  jun 19, 2016 @ 06:32:20

  Hej mia,
  Tænker om man kan bruge kokosflødeskum i stedet?😊

  Kh Maria

  Svar

  • miasommer
   jul 15, 2016 @ 12:23:39

   Det vil nok ikke blive helt ligeså godt, da kokosflødeskum er mere kompakt og ikke ligeså luftigt. Men hvis du kan leve med det, så er det et forsøg værd 🙂

   Svar

 10. Tenna
  sep 06, 2016 @ 12:18:09

  Hej. Jeg har længe villet lave denne kage og nu skal det altså være 🙂
  Jeg vil høre til, om den kan laves nu, men først blive spist i morgen aften?
  Det jeg bekymrer mig om, er om moussen vil smatte ud/falde sammen eller andet træls grundet piskefløden efter 1,5 dag.

  Svar

 11. Tenna
  sep 07, 2016 @ 14:26:52

  jeg fandt ud af, at den nemt kan stå til dagen efter:)

  Men jeg har et andet spørgsmål, fordi min mousse ikke lykkedes særlig godt. Der var enten alt for meget flødeskum eller alt for lidt hindbær, så det smagte meget af flødeskum. Jeg siede kernerne fra, som også gjorde at hindbærmassen blev meget mindre. Bruger du flere hindbær, når du sier kernerne fra?
  En anden ting var, at hindbærmassen klumpede nede i flødeskummet – har du bud på hvorfor?

  Jeg vil gerne forsøge at lave den igen, fordi opskriften lyder ret simpelt og mega lækker. Bunden blev rigtig lækker – jeg tænker den også den kan bruges til at trille kugler af til jul:)

  Svar

 12. Anna-Vera
  sep 09, 2016 @ 09:19:04

  Kære Mia,

  Jeg vil lave denne lækre kage i dag men er i tvivl om din mænde agar agar. Er det flager eller pulver? Man plejer nemlig at bruge spiseskeer når der er tale om flager, men teskeer når det er pulver (altså der skal ca 3 x så meget flager som pulver for den samme gelleringseffekt). hvilken form bruger du?

  Mange hilsner,
  Anna-Vera

  Svar

 13. Christina
  sep 11, 2016 @ 09:00:37

  Er det tilladt at smage på kagen, inden den er lagt sammen? Jeg kunne ikke lade vær 😁😍

  Svar

  • miasommer
   sep 12, 2016 @ 08:27:47

   Det gode ved veganske kager er jo blandt andet, at man kan smage på kagedejen uden frygt for salmonella, så spis du bare løs 😉

   Svar

   • Christina
    okt 25, 2016 @ 18:26:26

    Det er jeg godt klar over 😉 Jeg mente nu mere i forhold til, at man jo nærmest når at hapse alt for meget, at der så slet ikke er nok til at lave kagen 😉

   • miasommer
    nov 08, 2016 @ 09:31:59

    Det har du selvfølgelig ret i. Jeg kan heller ikke lade være med at hapse lidt, når jeg laver den 🙂

 14. Trackback: Citronmoussekage med mandelbund - vegansk og glutenfri
 15. Trackback: Chokolademoussekage | Mia Sommer
 16. Mikaela
  nov 03, 2016 @ 07:09:42

  Kan man fryse den?

  Svar

 17. Anette
  dec 16, 2016 @ 15:45:03

  Hvis jeg ikke har nået at skaffe agar agar hvordan er forholdet så med husblas. Kender du noget til det? Jeg har nemlig tænkt mig at lave den til på søndag. Den ser bare så lækker ud😋

  Svar

 18. Amalie
  jan 27, 2017 @ 19:05:20

  Hej Mia

  Jeg vil prøve at lave kagen til min mors fødselsdag.
  Jeg tænkte dog måske at lave dobbelt portion af moussen og så endnu en “bund” som top (jeg laver bare vaniljelagkagebunde i stedet). Tror du det ville fungere eller ville moussen falde sammen pga. vægten?
  håber mit spørgsmål giver mening. Ps. den ser super lækker ud.

  Mvh. Amalie

  Svar

  • miasommer
   mar 02, 2017 @ 14:46:56

   Jeg tror ikke, at den pågældende bund vil fungere godt som top på kagen, da den i så fald måske vil falde fra hinanden, når man skærer igennem den (den er jo ikke bagt). Du kan evt. bage en chokoladekage, som du halverer og lægger moussen imellem, det kan den godt bære. Eller du kan lave en dobbeltportion og så bare bruge en større form 🙂

   Svar

 19. Maria Hyttel
  feb 21, 2017 @ 13:13:27

  Hej Mia,
  Jeg er glad for dine opskrifter. Vil lave butterdej og hindbærmoussekagen til fødselsdagskalas for 5 veninder. Overvejer om der er nok til 8 personer i kagen, hvis man tager mindre stykker. Min mand og datter skal også smage 🙂 Jeg overvejer også at ønske mig din bog “Vegansk velvære”. Min mand sagde, at det kender han godt til – han er veganer 🙂
  Venlig hilsen
  Maria

  Svar

  • miasommer
   mar 02, 2017 @ 14:54:04

   Jeg ville nok lave en dobbeltportion for at være på den sikre side, og det skader jo ikke at have noget til dagen efter eller til smagsprøve, når man laver den. Du kan evt. bruge en større springform 🙂
   Jeg kan kun sige, at det er en god idé. Mange har fortalt mig, at de har glæde af bogen. Dejligt med en mand, der er veganer 😉

   Svar

 20. Gry
  mar 10, 2017 @ 13:13:12

  Hej Mia. Først en tak: Som ny i det veganske køkken, har jeg haft stor glæde af din kogebog og blog! Jeg har aldrig lavet mousse-kager før, men har tænkt mig at kaste mig ud det i morgen. Nu til mit spørgsmål: Tror du man kan lave en limemousse på samme måde (opkog af saft, skal sukker og agar-agar)? -Og er der noget særligt man skal være opmærksom på, når man bruger agar-agar?
  -Mkh. Gry

  Svar

  • miasommer
   apr 15, 2017 @ 14:21:34

   Dejligt at høre, at du har haft glæde af min blog og bog 🙂 Jeg tror sagtens, at du kan lave en limemousse efter samme princip. Du skal bare være opmærksom på, at limeblandingen ikke køler for meget ned, inden du blander den med flødeskummet, da den så bliver for fast i det til at blive blandet ordentligt.

   Svar

 21. Trackback: Lagkagebunde | Mia Sommer
 22. Melanie T
  mar 20, 2017 @ 11:08:02

  Hejsa.
  Har du nogle erstatninger for dadlerne i bunden?
  Jeg kan ikke lide dadler og ville høre, om de kan undværes og ellers om der er et alternativ, som ikke er rosiner, tørrede frugter.
  Tak på forhånd!

  Svar

 23. Vips
  mar 28, 2017 @ 08:55:45

  Jeg skal medbringe en kage der skal uddeles som smagsprøver på en stand her i weekenden. Kan kagen tåle at stå nogle timer i stuetemperatur? Eller måske skal jeg sørge for nogle isposer den kan stå på. Eller burde jeg vælge en helt anden kage?

  Svar

 24. Linda S. B.
  maj 21, 2017 @ 22:32:38

  Hej Mia
  Jeg har eksperimenteret med at lave en vegansk bryllupslagkage hvor jeg bruger din fromage opskrift, den skal nok blive god, bund med chokolade stykker- hindbær fromage- nødde, marengsbund- blåbær sirup og limefromage- lagkagebund, marcipan rundt om. Min udfordring er at undgå at klumper i fromagen når jeg laver lime fromage. Hvad er dit råd

  Svar

 25. Line Pilegaard
  nov 12, 2017 @ 22:30:09

  Du er så cool ❤ kan man bruge rørsukker? eller skal det være sukker 🙂 vil helst have økologisk. veganer knus herfra!

  Svar

 26. Stine
  dec 29, 2017 @ 18:11:52

  Hej Mia
  Jeg skal for første gang prøve at bruge agar agar (dog i en opskrift der oprindeligt er med husblads), så er ved at research lidt hvordan man arbejder med det. De fleste steder jeg har læst om det, skal det udblødes/røres ud i koldt vand først – er det ikke nødvendigt?
  Håber du har tid til at svare 🙂

  Svar

  • miasommer
   jan 10, 2018 @ 08:38:58

   Jeg plejer ikke at røre det ud i vand, men det kan være, at det er en god idé at gøre. Det er ikke så mange gange, jeg har brugt agar agar, så jeg vil ikke afvise, at der er bedre måder at bruge det på 😉

   Svar

   • Chili
    aug 22, 2018 @ 20:07:53

    Jeg kom agar agar direkte i min varme frugtmasse. Det klumpede helt vildt. Fik det glat med en stavblender. Da jeg blandede det med soysakummet, klumpede det helt vildt igen. Smed det ud, og begyndte forfra. Denne gang rørte jeg agar agar ud i vand, og tilsatte lidt frugtpure ad gangen.
    Resultatet var super. Brugte mangopure, og frys den. Stod super skarpt da jeg skar den ud. Og smagte rigtig godt.

   • Mia Sommer
    okt 22, 2018 @ 12:02:20

    Mange tak for at dele dine erfaringer! 🙂

 27. Camilla pilgaard
  mar 14, 2018 @ 15:37:40

  Hej mia, jeg har planer om at lave en kage med lag af hindbær mousse og chokolade mousse som i en lagkage bare med ore bund. Jeg tænker om man kan bruge denne mousse til det? Altså oreo bund – choko mousse-lagkagebund – hindbær mousse? Tror du det er fast nok til at holde hvis jeg fryser imellem hvert lag? Mvh camilla

  Svar

 28. Stine
  mar 22, 2018 @ 16:21:01

  Hej Mia,
  Er de 150 g dadler du angiver med sten el uden? Jeg har imidlertid bare brugt tørrede dadler og så’en ca 140 g.
  Skøn kage, jeg har lavet den flere gange nu (og også frosset den ned med succes) Dog har jeg lavet moussen med fløde da jeg synes den piskbare soya smager grimt😖Uhhh det er godt hvis man tåler det.
  Mange Tak for god inspiration👍
  Bedste hilsner
  Stine

  Svar

  • Mia Sommer
   apr 08, 2018 @ 09:14:54

   Jeg opmåler altid dadlerne med sten, men der er nok ikke den helt store forskel på vægten før og efter. Har du prøvet at lave moussen med sojafløde? For der er meget forskel i smagen, om man smager på sojafløden for sig selv eller som del af en mousse 🙂 Tak, jeg er glad for, at du bliver inspireret af mine opskrifter 🙂

   Svar

 29. Christine Sieger
  apr 13, 2018 @ 12:32:10

  Ved du hvad man kan gøre, hvis man ikke lige står med noget agar agar? Er der noget man kan bruge i stedet som stivelse?

  Svar

 30. Zascha
  maj 10, 2018 @ 12:12:47

  Ved ikke om du har fundet det selv 😉 men Agar Agar kan købes i Matas.

  Svar

 31. Vibeke Nurgberg
  aug 07, 2018 @ 11:21:41

  Hej 🙂 Kan mousse kagen fryses ned?

  Svar

 32. Loa
  okt 27, 2018 @ 14:55:22

  Rigtig god kage!
  Har du prøvet med andre typer frugt? Jeg tænker om det fx er muligt at opvarme pære- og/eller æblegrød med agar og agar, og så vende det med flødeskum? 🙂

  Svar

  • Mia Sommer
   nov 14, 2018 @ 08:46:16

   Jeg har kun prøvet med bær, men jeg ved, at andre har haft held med andre frugter også. Jeg tror, at det kunne blive lækkert med æble eller pære 🙂

   Svar

 33. Rikke
  nov 18, 2018 @ 19:26:03

  Kan kagen mon laves dagen før og stå i køleskab til den skal bruges, ligesom din lækre chokolademousse kage 😀?

  Svar

 34. Christina
  jan 07, 2019 @ 11:04:02

  Der ser lækkert ud. Jeg vil gerne lave den med alm. fløde. Mon ikke det er muligt?

  Svar

 35. Berit
  feb 05, 2019 @ 14:52:36

  Hej Mia… Jeg er meget ny i det veganske…men skal for første gang lave lagkage hvor jeg laver den med hindbærmousse og chokolademousse, men forstår ikke helt, at jeg ikke behøver at putte agar agar i begge 2…? bliver chokolademoussen ikke for flydende..?… Hilsen Berit

  Svar

 36. Cathrine
  feb 09, 2019 @ 13:43:17

  Hej Mia! Jeg tænkte prøve at lave denne kage med den nye veganske vegegel fra Dr. Oetker. Har du nogen erfarenhed med den og hvor meget man skal bruge? Hilsen Cathrine

  Svar

  • Mia Sommer
   feb 10, 2019 @ 17:29:12

   Jeg har desværre ikke nogen erfaring med den, så jeg kan ikke sige, hvor meget af den, man skal bruge. Men man kan helt sikkert godt bruge den 🙂

   Svar

 37. mie
  mar 11, 2019 @ 14:06:37

  hej mia
  jeg lavede denne kage men da jeg satte moussen tilside stivnede det helt og kunne blandes med soyafløden?

  Svar

  • Mia Sommer
   apr 19, 2019 @ 08:42:41

   Hej Mie. Øv, det er jeg ked af at høre. Hindbærmassen og flødeskummet skal blandes, imens hindbærmassen stadig er lun, for hvis den når at køle helt af, bliver den for stiv til at blande med flødeskummet. Bedre held næste gang!

   Svar

 38. Karin Randlev
  jan 17, 2020 @ 10:27:15

  Skal mandlerne smuttes? Og skal man bruge flere hindbær, når man sier kernerne fra? 🙂 vh Karin

  Svar

 39. Karin Randlev
  jan 17, 2020 @ 10:29:04

  ,,, og hvis man ikke er fanatisk veganer, kan man så bruge husblas i stedet for agar agar? I så fald, hvor meget?

  Svar

  • Mia Sommer
   mar 10, 2020 @ 11:21:20

   Jeg har ingen erfaring med at bruge husblas, så det kan jeg ikke vejlede dig i. I øvrigt er det ikke pænt at kalde andre “fanatiske.” Det kan godt være, at det ikke er ondt ment, men nu ved du det til en anden gang 😉

   Svar

 40. Julie Laumann
  apr 07, 2020 @ 17:39:48

  Hej Mia
  Jeg vil høre, om man kan bytte hinbærene ud med jordbær i samme forhold? Altså om man skal bruge flere eller mindre ift. væskeindhold osv.
  Venlig hilsen Julie

  Svar

  • Julie Laumann
   apr 07, 2020 @ 17:48:31

   Hej igen, jeg kan se du har svaret på samme spørgsmål ovenfor, der var jeg vist for hurtig;)

   Svar

 41. Natacha
  apr 30, 2020 @ 13:07:52

  Hej Mia

  Jeg har lavet denne super lækre mousse to gange nu, og begge gange får jeg sådan nogle klumper i, som jeg tænker er agar agar der klumper sammen. har du nogle ideer til hvad jeg måske gør galt ?

  Mvh Natacha

  Svar

  • Mia Sommer
   jun 01, 2020 @ 10:46:23

   Jeg er ikke helt sikker på, hvad der går galt, men måske er hindbærmassen nået at køle for meget ned, inden du blander den med flødeskummet. Jo stivere hindbærmassen er nået at blive, jo sværere er det nemlig at blandet med flødeskummet, og så kan der opstå klumper.

   Svar

 42. Bettina
  aug 03, 2020 @ 10:53:44

  Hej

  kan man bruge Vegegel fra Dr. Oetker, i stedet for agar agar?

  Svar

  • Mia Sommer
   aug 18, 2020 @ 10:20:18

   Sandsynligvis, men det har jeg ikke prøvet. Jeg kan ikke svare på, hvor meget der skal bruges, men måske er der nogle forslag på pakken 🙂

   Svar

 43. Alexandra
  okt 25, 2021 @ 11:28:07

  Hej Mia,
  Jeg vil gerne bruge din opskrift på moussen, da en dreng i min sønsklasse slet ikke kan tåle mælk eller laktose. Men jeg skal bruge det som fyld i en kage, så der skal altså en kagebund og endnu et lag og bund ovenpå igen. Kan denne mousse dette eller flyder det mon ud? Kan jeg lade den stivne i køleskabet i en skål og så smøre den ud på bundene?

  Svar

 44. Mia
  aug 03, 2022 @ 20:10:04

  Hej Mia 🙂

  Jeg ville høre om man evt. Kan lave denne lækre kage med blåbær i stedet? Så skal der godt nok ikke sies kerner fra men tror du det er samme fremgangsmåde og mængde?

  Vh
  Mia

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: