Veganerfamilie i Femina

For et par måneder siden sagde jeg ja til at medvirke i en artikel i Femina, som ville skrive om en mor, der har valgt at opfostre sine børn vegansk – imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Selvom jeg altid er mere eller mindre skeptisk over at deltage i den slags, af frygt for at den veganske levevis bliver portrætteret forkert i medierne, så valgte jeg at sige ja. Mit mål er at udbrede kendskabet til den veganske levevis. Jeg vil vise folk, at vi er helt almindelige og fornuftige mennesker, der har truffet et bevidst og etisk valg om ikke at gøre skade på andre levende væsener. Jeg vil vise, at vi samtidig kan leve et godt og sundt liv, og at det gælder både børn og voksne. Jeg håber på at bryde nogle af folks fordomme og forhåbentlig få dem til at overveje deres eget forbrug af dyr

Citater fra artiklen:

“Jeg kan godt lide dyr og opdagede, hvor meget lidelse der er i kød-, mælke- og æggeindustrien. Selv om dyr i det økologiske landbrug har haft et bedre liv end i det konventionelle landbrug, synes jeg stadig ikke, vi har ret til at slå dem ihjel. Mennesket kan sagtens leve af planter, forklarer Mia Sommer”

“Jeg fortæller dem, at dyrene er vores venner, og derfor spiser vi dem ikke. Børnene ved godt, hvor mælken kommer fra. De er blevet ammet, indtil de var 2-3 år gamle, så de kan godt huske det. Jeg har fortalt dem, at mors mælk er til babyen, og koens mælk er til kalven.”

“Jeg synes, at det er en gave at give børnene bevidsthed om, hvad de spiser. Vores livsfilosofi er, at vi skal undgå at gøre skade på dyr og miljø. Hvis mine børn smider skrald på gaden, siger jeg også, at de skal samle det op, siger Mia Sommer, der kommenterer, at det selvfølgelig er ærgerligt, at børnene skal forholde sig til dyremishandling i industrien tidligt i livet. Men at det er virkeligheden. – Nogle folk synes, at det er syndt for veganske børn, at de ikke spiser, hvad andre børn spiser, men jeg synes, at det er synd for dyrene, der lider i industrilandbruget, siger hun.”

Artiklen udkom i Femina den 31/8 2017.

 

Femina1

Femina 2

Femina3

3 kommentarer (+add yours?)

 1. bsonneby
  sep 06, 2017 @ 14:39:44

  Tak kære Mia, for al din inspiration…
  vi er 3 i min familie og jeg har levet som vegetar… veganer i 26 år… og min søn på 12 er også vegetar/veganer.

  Kh Birgitte Sonneby

  Sendt fra min iPhone

  Den 6. sep. 2017 kl. 11.18 skrev Mia Sommer <comment-reply@wordpress.com>:

  miasommer posted: ” For et par måneder siden sagde jeg ja til at medvirke i en artikel i Femina, som ville skrive om en mor, der har valgt at opfostre sine børn vegansk – imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Selvom jeg altid er mere eller mindre skeptisk over at deltage i”

  Svar

 2. hanne kudsk
  sep 06, 2017 @ 17:18:15

  Tak for din indsats. Her har vi været veganer til daglig i snart 30 år og til kurser sniger der sig øko. Ost og æg ind, men i hel form ikke tilsat mad så man kan vælge det, hvis her er for anderledes, når kursets indholdet er noget andet end mad . Jeg laver selv veganer mad kurser Hanne fra Kullerup kurser på Fyn

  ons. 6. sep. 2017 kl. 11.18 skrev Mia Sommer :

  > miasommer posted: ” For et par måneder siden sagde jeg ja til at medvirke > i en artikel i Femina, som ville skrive om en mor, der har valgt at > opfostre sine børn vegansk – imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Selvom > jeg altid er mere eller mindre skeptisk over at deltage i” >

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: