Bananmuffins

Disse muffins er iblandt mine favoritter, og jeg bager dem som regel, når jeg har en masse bananer, der trænger til at blive brugt. Det er vigtigt at bruge ordentligt modne bananer med mange brune pletter, da de er sødest. Har man flere bananer, end man kan nå at bruge, kan de skrælles, skæres ud og fryses ned, og så er de klar til bananis, når man trænger til noget sundt og sød.

10-12 stk.

Ingredienser:
250 g hvedemel
150 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel (kan undlades)
1 tsk. bagepulver
½ dl rapsolie
3 små modne bananer
100 g mørk chokolade, hakket (kan undlades)
1 dl vand

Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker, vaniljesukker, kanel og bagepulver i en skål. Det er en god idé at sigte bagepulveret i, så det ikke klumper. Tilsæt derefter olie, banan, chokolade og vand. Bland dejen godt.

Hæld dejen i en muffinplade beklædt med papirforme. Bages ved 180 grader almindelig ovn i cirka 25 minutter (hold øje med dem i slutningen af bagetiden).

Tip: Erstat gerne chokoladen med nougat eller hakkede nødder. Jeg vil anbefale mandler, valnødder eller hasselnødder.

IMG_1616

Med nougat og nødder i.

IMG_8945

Godt modne bananer 🙂

5 kommentarer (+add yours?)

 1. Lykke Pia Jespersen
  maj 14, 2012 @ 18:06:29

  Kære Mia. I dag har vi lige fulgt din opskrift på bananmuffins og har sat dem i ovnen. Jeg fandt frem til din blog forleden, da jeg søgte en opskrift på chokolademuffins og jeg er så glad for at jeg har fundet den. Det gør mig så glad at finde alle de skønne opskrifter som du har lagt ud. Jeg er også vegetar, så det er et rent slaraffenland. Mange tusind tak fordi du deler alle dine opskrifter og idéer. Det er til stor glæde og inspiration. Jeg havde aldrig forestillet mig at jeg ville overveje at lave madplaner, men også det, får du sat i et nyt. Tusinde tak og kærlig hilsen Lykke

  Svar

 2. Mette
  jul 12, 2012 @ 19:39:34

  Hej Mia.. det bare nogle skønne banan-chokolade muffins. Nu er det 3. gang jeg laver dem og de har bare været en success hver gang:-)
  Takket været dine fine billeder og trin-for-trin forklaring er jeg nu den lykkelige ejer af en muffinspladeform, og mine bananmuffins er blevet SÅ fine i forhold til før:-)

  Svar

 3. Trackback: Chokolademuffins | Mia Sommer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: