Basilikumpesto

Pesto smager utroligt godt og kan bruges til mange formål. For eksempel sammen med pasta, nye kartofler, som dip til chips eller grøntsagsstænger (f.eks. gulerødder, agurk, peberfrugter eller bladselleri). Derudover kan pesto bruges som dressing i pitabrød eller smørelse i en burger, eller simpelthen som pålæg på rugbrød eller andet brød.

Pesto kan varieres på et utal af måder ved at bruge forskellige slags nødder og krydderurter. Denne pesto har jeg haft succes med flere gange, og det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har lavet den, da mine plantekasser bugner af frisk basilikum i øjeblikket. Jeg har valgt at bruge cashewnødder og valnødder, da de smager dejligt og er billigere end for eksempel pinjekerner, der ofte bruges i pesto.

Ingredienser:
120 g frisk basilikum
40 g cashewnødder
40 g valnødder
3 fed hvidløg
80 g økologisk koldpresset rapsolie
3 spsk. citronsaft
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne grundigt.

Pestoen kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage.

3 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Pastasalat med pesto « Mia Sommer
  2. Trackback: Minipizza « Mia Sommer
  3. Trackback: Minipizzaer | Mia Sommer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: