Norsk fyrstekage

Dette er en af mine yndlingskager! Opskriften har jeg fra min søns oldemor, der har serveret den for mig en del gange for år tilbage. Jeg ved ikke, hvorfor den hedder norsk fyrstekage, men måske stammer den fra Norge, ligesom hun gør. Kagen smager af marcipan, hvilket er det bedste af det hele, og derfor kalder jeg den også for “marcipankage.”

img_3191

Ingredienser:
Dej:

250 g hvedemel
125 g sukker
150 g plantemargarine
1 tsk. bagepulver
2 spsk. vand

Fyld:
125 g mandler
125 g flormelis
1 dl vand

Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, sukker og bagepulver. Tilsæt plantemargarine og vand. Ælt ingredienserne grundigt til en sammenhængende dej. Dejen føles meget tør i starten, men det er vigtigt, at der ikke kommer for meget væde i den, da den ellers bliver for blød.

Del dejen i to lige store portioner og fordel den ene halvdel  i bunden af en springform (25 cm i diameter). Jeg bruger fingrene til at trykke dejen jævnt ud over formens bund. Lad dejen gå lidt op af kanten.

Blend mandler, flormelis og vand i en foodprocessor eller miniblender, til det er en ensartet masse. Fordel fyldet ud over bunden.

Den anden halvdel dej skal bruges som låg over bund og fyld. Rul dejen ud på et meldrysset bord og skær den i strimler. Læg forsigtigt strimlerne ovenpå som et låg.

Kagen skal bages ved 200 grader i cirka 30 minutter. Kagen må ikke tages ud af formen, før den er nedkølet.

Tip: Opbevar kagen i køleskab, da den smager bedst kold. Spis evt. kagen sammen med friske bær og/eller sojaflødeskum. Den smager også rigtig godt, bare som den er!

norsk-fyrstekage-2

img_3177

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: