Grøntsagspandekager

Det er første gang, jeg har prøvet at lave grøntsagspandekager, og jeg er overrasket over, hvor hurtige og nemme de var at lave. Det er helt sikkert noget, som jeg vil lave mange gange fremover, og jeg vil prøve mig frem med andre variationer. Min søn er også vild med pandekagerne, og det er bestemt et stort plus, for børn kan jo være ret kræsne.

12 stk.

Ingredienser:
50 g smeltet margarine
125 ml sojamælk*
100 g mel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
peber
1 tsk. paprika
½ bundt hakket persille
250 g revet squash (presset fri for væde)
200 g majs

* Jeg havde tænkt mig at bruge neutral sojamælk, men jeg glemte at købe det, så jeg brugte den med vanilje og sukker i stedet for. Det fungerede helt fint, for man kunne ikke smage det.

Fremgangsmåde:
Bland først mel og bagepulver. Tilsæt derefter alle de øvrige ingredienser. Dejen må ikke være for tynd, så tilsæt evt. lidt ekstra mel.

Bag pandekagerne på panden på hver side. Til hver pandekage brugte jeg den mængde dej, der kunne være i en grydeske.

Tip:
Server evt. pandekagerne sammen med tomatsalsa og kartoffelbåde eller sammen med en bulgursalat som på sidste billede.

5 kommentarer (+add yours?)

 1. jensdrejer
  okt 15, 2011 @ 17:33:25

  Jeg har prøvet at lave noget lignende et par gange og jeg indrømmer, at det har været en gedigen fiasko…… men det ser helt vildt lækkert ud og jeg har ikke givet op. Næsten gang prøver jeg din opskrift, hahahaha…… 😀

  Svar

  • miasommer
   okt 18, 2011 @ 12:15:18

   Hvorfor blev dine tidligere forsøg fiaskoer? Faldt de fra hinanden? Jeg var nemlig bekymret for, om mine ville falde fra hinanden, men det var slet ikke tilfældet. Jeg brugte en non-stick-spatel til at vende dem om i et snuptag, og det gik uden problemer 🙂 Men prøv min opskrift og se, om det går bedre 😉

   Svar

 2. Trackback: Pålæg « Mia Sommer
 3. Laila
  maj 18, 2019 @ 13:57:56

  Hej Mia,
  kan de lækre grøntsagspandekager mon laves i forvejen og lægges i fryseren?
  VH
  Laila

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: