Jordbærmilkshake

Milkshakes kan laves på mange forskellige måder, men jordbærmilkshake er helt klart en af mine favoritter! Mængden af de forskellige ingredienser varierer, hver gang jeg laver en milkshake, alt efter om jeg vil drikke den eller spise den med ske som jorbæris (som på nederste billede).

Giver i alt 600 ml.

Ingredienser:
150 g frosne jordbær
½ banan
4 dadler (husk at fjerne stenene)*
360 g sojamælk

Forslag til topping:
Friske bær
Chiafrø
Hampefrø
Hakkede nødder

*Sukker eller vaniljesukker kan bruges i stedet for dadler, men jeg foretrækker dadler, da de gør milkshaken sød på en lidt sundere måde.

Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne.

img_9177

IMG_9910

10 kommentarer (+add yours?)

 1. Jens
  nov 24, 2011 @ 21:10:20

  Osse mig… jeg elsker smoothies! Men det er ikke altid jeg for det lavet – det er sådan lidt i perioder og derfor kan der godt gå noget tid imellem. Efterhånden er det vist alt for lang tid siden, så jeg må snart lave det igen.

  Jeg putter altid ingefær i min smoothie – kombinationen af banan, jordbær og ingefær er fuldstændig fantastisk. Jeg elsker det…. 😀

  Svar

  • miasommer
   nov 26, 2011 @ 16:38:02

   Man får det nok lavet oftere, hvis man har godt udstyr til det. Det ved jeg ikke, om du har, men for mig er det virkelig nemt at lave, fordi jeg har en god stavblender med plasticbæger til, så jeg blender bare smoothien i bægeret, og så er det lige til at skylde bagefter. Før jeg fik stavblenderen lavede jeg ikke smoothie ligeså ofte, for der brugte jeg min foodprocessor, og den er mere besværlig at gøre ren.
   Jeg har ikke selv prøvet at putte ingefær i, men jeg kan godt forestille mig, at det er lækkert. På 42 Raw har de nemlig også en jordbærsmoothie med ingefær i. Putter du så bare en frisk klump i?

   Svar

 2. Lotte
  nov 27, 2011 @ 16:20:45

  Jeg elsker også jordbær-smoothies, men har aldrig prøvet dem med ingefær. Til gengæld har jeg for nylig opdaget lakridspulver, som er intet mindre end fantastisk i jordbær-smoothies, selvom det umiddelbart lyder mærkeligt. Det får egentlig ikke smoothien til at smage af lakrids, men den får en fantastisk eftersmag.

  Og så er det for øvrigt et godt tip med dadler – det skal prøves!

  Svar

  • miasommer
   nov 30, 2011 @ 12:43:11

   Jordbærsmoothie med lakridspulver lyder godt nok specielt, men jeg kunne helt sikkert godt tænke mig at prøve det, nu hvor du har gode erfaringer med det. Tak for tippet 🙂

   Svar

 3. noerrebro
  nov 28, 2011 @ 11:15:26

  Jeg plejer at tilsætte kværnet hørfrø, hvedekim, kanel og vanillePULVER – altså uden sukker (tænker at det er sundt nok, selv om dadler skal prøves meget snart!). Og så en lille klump frossen spinat, ½ banan, bær og soyamælk… og ingefær, som Jens siger… og faktisk også lidt proteinpulver.
  Det er jo smadder sundt, dessertagtigt og nemt at lave. Og det er lækkert at spise dessert til morgenmad 🙂 Dejligt at din søn er så glad for det og bedre kan lide det en slik. Han må være en rigtig lille sund og glad gut 🙂

  Svar

  • miasommer
   nov 30, 2011 @ 12:49:51

   Sikke en sundhedsbombe du plejer at lave! Jeg kværner hørfrø og putter dem på morgenmaden hver dag, men jeg har også puttet dem i smoothies nogle gange, og det fungerer ganske godt. Jeg laver også sommetider en smoothie med spinat og kanel (jeg har lagt opskriften på bloggen). Egentlig er det jo kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan putte i smoothies, så tak for dine indputs 🙂 Det er skønt, at noget, der smager så godt, samtidig er så sundt. Og ja, det er bestemt også mit indtryk, at min søn er det 🙂

   Svar

   • noerrebro
    nov 30, 2011 @ 22:50:12

    Ja… ren sundhedsbombe, som smager som en dessert 🙂 Jeg må lige finde din opskrift på spinat-kanel-smoothie så 😉
    Og du har ret… man kan jo putte alt i. og hvis man har et par bananer, som er ved at blive for gamle, eller for meget frugt, man ikke kan nå at få spist, så er det jo smart bare at fryse det og så senere bruge det til smoothies

   • miasommer
    dec 02, 2011 @ 16:38:53

    Ja, helt sikkert. Overmodne bananer er især gode, for de er jo ekstra søde.

 4. anne
  feb 19, 2012 @ 12:09:50

  kan man sætte letmælk i stedet for sojamælk

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: