42 Raw

I dag spiste jeg frokost på 42 Raw sammen med min gode veninde Marikka. På 42 Raw er maden, som navnet antyder, rå og vegansk. Jeg har været der én gang før i foråret 2010, så nu ville jeg ind og se, om de havde fået noget nyt på menuen, og om maden stadig var ligeså god, som jeg huskede den. Og så vil jeg heller ikke lægge skjul på, at jeg også havde i tankerne, at stedet skulle have en anmeldelse her på min blog. Ja, faktisk er det mit mål at anmelde alle spisesteder i København, som serverer vegansk mad. Så I er meget velkomne til at foreslå spisesteder, der fortjener en anmeldelse, eller melde jer som min ledsager.

42 Raw er et lille og hyggeligt spisested, som ligger i Pilestræde tæt på Strøget i København. Det er ret alternativt indrettet med en slags trappe, der udgør de fleste af siddepladserne, men maden er jo også alternativ, så på den måde passer det fint sammen. Menuen står skrevet på en tavle over disken (billede 3), og den består blandt andet af avocado-/tomatsalat, rå lasagne, rå nudler, rå sandwiches og et udvalg af smoothier og to forskellige slags kage. Marikka valgte en avocado-/tomatsalat med tørret olie-/eddikedressing, som er det hvide på billede 5, og jeg valgte en rå lasagne (billede 6). Derudover købte vi hver en smoothie – jeg en kakao-/daddelsmoothie og Marikka en jordbær-/ingefærsmoothie.

Lasagnen smagte virkelig godt, men jeg kunne godt have spist mere af den! Jeg må indrømme, at jeg blev lidt skuffet, da jeg så mængden af lasagne, som jeg havde betalt 98 kr. for, men jeg synes, at det var værd at prøve den. Kakao-/daddelsmoothien smagte også rigtig godt – den havde en meget kraftig smag og var ret mættende. Marikka var også meget tilfreds med sin salat og smoothie.

Til dessert købte vi hver en rå kage. Jeg købte en myntekage, og Marikka købte en chokoladekage og en kugle af abrikoser og valnødder. Vi smagte hver et stykke af hinandens kage og var enige om, at myntekagen var bedst, men begge kager smagte enormt godt og havde en meget fyldig smag! Abrikos-/valnøddekuglen var dog ikke et hit. Den var lidt for tør og havde en kedelig smag, men jeg ofrede mig og spiste den alligevel 🙂

Samlet set var det en god oplevelse at spise på 42 Raw. Maden var rigtig lækker og sund, og jeg var i godt selskab. Det er dog ikke helt billigt at spise der for en fattig studerende som mig, men gode råvarer og central beliggenhed koster jo noget, og jeg vil gerne anbefale stedet. Jeg spiser normalt ikke raw food – det nærmeste, jeg kommer på det, er en salat i ny og næ – men jeg synes, at raw food er en lækker afveksling, og det var Marikka enig i. Selvom jeg først var skuffet over lasagnens størrelse, så blev jeg faktisk ret mæt efter både at have spist lasagne, smoothie og kage – og her 5 timer efter er jeg stadig mæt.

5 kommentarer (+add yours?)

 1. Luna Månebarn
  nov 22, 2011 @ 17:05:49

  Umm den myntekage ser virkelig god ud! 🙂

  Det ser ud som om der er rigeligt meget tørret olie/eddikedressing på salaten? Hvordan fungerede det? Jeg mener, smagte det godt? Jeg har kun været på 42Raw én gang, men jeg fik ikke den spøjse dressing, så jeg er ret nysgerrig. 😉

  Svar

  • miasommer
   nov 23, 2011 @ 16:44:58

   Det var ikke mig, som spiste salaten med den sjove dressing, men jeg smagte lidt af den, og den smagte godt. Min veninde var også meget tilfreds med salaten, så det må have fungeret godt med dressingen 🙂

   Jeg ville ønske, at jeg havde opskriften på myntekagen!! Og den anden for den sags skyld. Der er bare noget særligt ved rå kager 😛

   Svar

 2. Stinne ØJ
  nov 24, 2011 @ 21:45:30

  Hej Mia.
  Jeg er lige faldet over din blog – sikke mange lækre opskrifter. Jeg er ikke selv vegetar, men det er altid dejligt med inspiration til sunde, lækre retter (:

  Svar

 3. Trackback: Rå chokoladekage « Mia Sommer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: