Koldskål og kammerjunkere

En hedebølge har ramt Danmark med temperaturer tæt på 30 grader her sidst i maj måned, og hvad er så mere oplagt end koldskål og kammerjunkere? I min barndom spiste vi i hvert fald ofte dette om sommeren, og for mig er det derfor indbegrebet af sommer.

Dette indlæg er ikke en opskrift på, hvordan man selv laver vegansk koldskål og kammerjunkere (det kan man godt!), men et tip om Alpros nye sojayoghurt med vaniljesmag, der smager fuldstændig ligesom koldskål, i hvert fald som jeg husker det. Da jeg købte den i Irma i går, var der også to forskellige slags veganske kammerjunkere. Jeg købte dem af fuldkorn, og de smagte godt!

Hav en rigtig god sommer!

8 kommentarer (+add yours?)

 1. Nanna
  maj 24, 2012 @ 14:36:27

  Uh hvor lækkert 🙂 Ville lige tippe dig om at Naturli’ faktisk også har lavet en vegansk koldskål, Soya Koldskål hedder den. Jeg har set den i føtex og bilka, men det skulle ikke undre mig at mindre supermarkeder også solgte den.
  Her har du lige et link: http://shop.duft-natur.dk/maelke-ris-soja-og-havredrikke-1519/naturli-soya-koldskaal-oekologisk-1-liter-p12223

  ps. Tusind tak for en overflod af lækre opskrifter 😀

  Svar

 2. Louise
  maj 24, 2012 @ 20:14:46

  Jeg er helt vild med den yoghurt, spiser den rigtig tit sammen med frugt, bananer og blåbær er rigtig gode sammen med den.

  Svar

 3. Frk. Pil
  maj 30, 2012 @ 17:01:13

  Jeg har netop afprøvet Naturli’s soya koldskål og personligt synes jeg, at den er en smule “flad”.
  Den smager dog uden tvivl af koldskål (med den karakteristiske soya-eftersmag, som jeg endnu ikke har vænnet mig til … udover Naturli’s kakao – mmh!) – bare ikke af en særlig veludført koldskål.
  Den har syrlighed, men kunne godt bruge mere citron og helt sikkert mere vanilje.
  Jeg tror, jeg må prøve den Alpro yoghurt du anbefaler (har dog endnu ikke kunne finde den i butikkerne!). Jeg har smagt en bær variant fra Alpro og det var virkelig lækkert.
  Men den smager helt sikkert ikke dårligt – bare en smule flad … eller hvem ved, måske bare anderledes…

  Svar

  • miasommer
   jun 03, 2012 @ 18:23:25

   Tak for din beskrivelse af Naturli’s koldskål. Jeg er spændt på selv at prøve den, men jeg tvivler på, at den kan overgå alpro-yoghurten 🙂

   Svar

 4. Deborah
  jul 15, 2014 @ 11:34:54

  Jeg har været i kontakt med Naturli’ for jeg kunne ikke finde koldskålen nogen steder. Supermarkederne solggte ikke nok, så de har taget den af sortiment igen. Men jeg har lige prøvet Mia’s løsning, og den holder. Vil man have den lidt tyndere, så kan man jo altid fortynde med en smule soyamælk.

  Svar

 5. Deborah
  jul 16, 2014 @ 13:39:39

  Iøvrigt, hvor har du købt de kammerjunkere henne? Jeg kan kun finde Urtekrams, som jeg faktisk ikke bryder mig om.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: