Vegansk velvære i Go’morgen Danmark

I dag udkommer min kogebog Vegansk velvære, og i den anledning var jeg i Go’morgen Danmark og lave mad. Mit vækkeur ringede kl. 4:20, og jeg skulle møde i studiet kl. 5:45. Heldigvis er jeg vant til at stå tidligt op på grund af børnene, men dette var dog en del tidligere end normalt. Jeg og min cykel var pakket til bristepunket med madvarer og forskellige andre ting, da jeg i morges begav mig ud på den knap 7 km. lange cykeltur indtil studiet på Hovedbanegården. Spændingen ved at skulle på TV og den friske luft fjernede trætheden, og jeg var klar og glad, da jeg mødte op.

Der blev taget godt imod mig i studiet, og folk var søde og hjælpsomme. Jeg gik hurtigt i gang med at forberede mig, inden jeg skulle på skærmen første gang. Jeg havde besluttet mig for at lave en lasagne, en broccolisalat og banancupcakes med peanutbutterfrosting, da jeg mente, at det var noget, som de fleste ville kunne lide og genkende fra deres egen madlavning. Jeg vil jo gerne vise, at al slags mad kan laves vegansk, og beslutter man sig for at skifte kødet ud med planter, så kan man stadig spise de retter, som man er vant til, bare i en lidt anden udgave.

Det var en sjov og spændende oplevelse at være i Go’morgen Danmark, og overraskende nok var jeg ikke særlig nervøs. Min største udfordring var, at jeg ikke vidste, om jeg skulle kigge i kameraet eller ej, for det havde de glemt at fortælle mig – men det fik vi heldigvis rettet op på efter første indslag. Jeg synes, at de stillede nogle fine spørgsmål, men jeg ville ønske, at jeg også havde fået mulighed for at tale lidt om, hvorfor jeg er veganer, for det er der nemlig nogle rigtig gode grunde til. Men det må blive en anden gang, hvis lejligheden byder sig. Hvis I har lyst til at se med, ligger optagelserne på TV2 play (gratis første måned).

Min kogebog, som udkommer i dag, indeholder over 110 plantebaserede opskrifter med alt fra hovedretter, supper, pålæg, frikadeller til kager, desserter og smoothies. Den indeholder også info om ernæring, basisvarer og gode råd til at opfostre veganske børn. Bogen kan købes i bogbutikker og netbutikker (f.eks. hos GuccaSaxo eller Vegetarforeningen.)

Billede 1

Billede 2

Billede 4

Vegansk velvære endelig forside

12 kommentarer (+add yours?)

 1. Randi
  apr 13, 2016 @ 13:06:00

  Tillykke med udgivelsen 🙂

  Svar

 2. Dorit
  apr 13, 2016 @ 16:51:25

  Tillykke med dit gode initativ, håber du må få solgt en masse bøger, så budskabet kan brede sig 🙂

  Svar

 3. Anne-Marie Jacobsen
  apr 13, 2016 @ 17:44:31

  Stort tillykke!

  jeg hat nu været veganer hjemme siden jul ( ude spiser jeg hvad der serveres). Det har været/ er dejligt og jeg glæder mig ttil bogen, da jeg trænger til variantion nu.

  ;o))9 Anne-Marie

  Den 13. april 2016 kl. 14.44 skrev Mia Sommer :

  > miasommer posted: “I dag udkommer min kogebog Vegansk velvære, og i den > anledning var jeg i Go’morgen Danmark og lave mad. Mit vækkeur ringede kl. > 4:20, og jeg skulle møde i studiet kl. 5:45. Heldigvis er jeg vant til at > stå tidligt op på grund af børnene, men dette var dog” >

  Svar

 4. Margrethe
  apr 15, 2016 @ 05:29:13

  Allerede på side 7 i din bog vidste jeg jeg ville elske den, på side 16 endnu mere overbevist, på side 52 var jeg nød til at dele det med dig 😉
  Tusind tak for en jordnær lettilgængelig bog. Jeg er relativ ny i den ikke kødapisende verden, din bog er lige hbad jeg har manglet.
  Tak!

  Svar

 5. Rikke
  apr 17, 2016 @ 08:50:45

  Stort tillykke med udgivelsen! Fantastisk at se den kød- og mælkefri tendens vinde indpas på traditionelle medier. Jeg er selv ved at transitionere til et liv uden “fabriksdyr” og skal helt sikkert have din lækre kogebog. Du er så sej når du insisterer på at inkludere dine børn i livsstilen, jeg kan kun forestille mig hvilke udfordringer du kan møde fra andre, der har mange meninger om hvad der er bedst. Keep up the good work 😊

  Svar

  • miasommer
   apr 21, 2016 @ 09:47:15

   Tusind tak for din besked 🙂 Jeg ved, at mange oplever modstand, når de vælger den veganske livsstil for deres børn, men jeg er så heldig at være omgivet af søde og forstående mennesker, og både i vuggestuen og børnehaven er de helt med på den 🙂

   Svar

 6. koalapigen
  maj 10, 2016 @ 08:28:25

  Hej, jeg bestilte din bog 3.maj hos den lokale boghandler og allerede den 5.maj kunne den hentes. Jeg er også medlem af Gyldendals Sundt liv bogklub, og der har de din bog som denne måneds (maj) bog.

  Jeg kom bogklubben i forkøbet og var desværre nødt til at afmelde den fra bogklubben (jeg kender ingen i min omgangskreds der er veganere eller interesseret i det grønne køkken). Men jeg vidste at din bog var noget helt specielt allerede inden jeg reserverede den hos boghandleren.

  Svar

 7. Christel
  nov 04, 2016 @ 08:58:50

  Hej Mia 🙂
  Jeg skal have din kogebog i (forsinket) fødselsdagsgave til mig selv, men kan se på nettet, at der jo er mange forskellige forhandlere, og også lidt forskellige priser på den..
  Jeg vil bare høre, om du selv kan anbefale et sted at købe din bog fra? Er det f.eks. en fordel at købe den i en fysisk butik, eller til en bestemt pris?
  Venlig hilsen Christel

  Svar

  • miasommer
   nov 08, 2016 @ 08:54:45

   Hej, jeg synes bare, at du skal købe den det billigste sted, du kan finde den. Det er billigst at købe fra nettet, men priserne varierer, da de enkelte forhandlere selv fastsætter prisen, så bare søg på google 🙂 Jeg håber, at du bliver glad for den!

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: