Græskarkage

Hokkaidogræskar smager skønt, har en smuk orange farve, og så dyrkes det i Danmark. Som I nok har lagt mærke til, bruger jeg hokkaidogræskar flittigt i min madlavning, når det er i sæson i efterårsmånederne. Det er ikke kun velegnet i den salte madlavning, men gør sig også godt i kage. Denne kage er saftig og krydret, og når den pyntes med ”spindelvævsglasur,” er det den perfekte halloweenkage.

img_2547

Til 10 personer

Ingredienser:
300 g hokkaidogræskar
350 g hvedemel
250 g sukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefærpulver
1 økologisk appelsin, saft og skal
½ dl rapsolie
2 dl vand

Pynt:
Flormelis
Kakaopulver
Vand

Fremgangsmåde:
Flæk et hokkaidogræskar og fjern kernerne. Riv græskarkød og græskarskal groft på et rivejern, eller brug en foodprocessor med rivejernsfunktion.

Tag en skål frem og bland hvedemel, sukker, bagepulver, kanel og ingefærpulver deri. Riv appelsinskallen fint på et rivejern (kun den orange del af skallen), og pres saften ud af appelsinen. Hæld begge dele i skålen. Tilsæt også revet græskar, rapsolie og vand.

Rør dejen godt sammen og hæld den i en kageform. (Passer til en form med målene 23 x 33 cm eller en springform på 25 cm i diameter). Bag kagen ved 200 ºC almindelig ovn i 30-40 minutter.

Når kagen er kølet af, kan den pyntes med glasur. Først laves en hvid glasur af flormelis og vand (hold igen med vandet, så glasuren ikke bliver for tynd). Smør glasuren på kagen. Derefter laves en mindre portion glasur af flormelis, kakaopulver og vand (skal have samme tykkelse som den hvide glasur). Put denne glasur i en frysepose og klip en lille stump af det ene hjørne. Dekorer kagen med cirkler af kakaoglasur. Til sidst kan du trække en tandstik eller lignende igennem cirklerne, så glasuren kommer til at ligne et spindelvæv.

Tip: Når græskar ikke er i sæson, kan det erstattes af revne gulerødder eller squash.

img_2511

img_2544

img_2521

9 kommentarer (+add yours?)

 1. Sara
  okt 28, 2016 @ 13:47:31

  Hej Mia. Den ser virkelig god ud 😀 lige et spørgsmål: hvor meget hokkaido-skal, skal jeg bruge ud af de 300 g hokkaidogræskar?

  Svar

 2. Anja
  okt 30, 2016 @ 21:30:52

  Hej Mia
  Jeg vil bare lige fortælle at jeg bagte din kage i weekenden med glutenfri mel, 10 g loppefrøskaller og 90 g. majsmel, 100 g. rismel, 100 g. boghvedemel. Den blev lidt tung, men det er klart nok uden hvede. Men stadigvæk virkelig vellykket og faktisk så god, at ingen opdagede at det var en vegansk glutenfrikage de spiste. Jeg skiftede græskar ud med gulerødder og det var også helt perfekt. Tak for en god opskrift! PS. Mønsteret i glasuren var overraskede nemt at lave, så den blev ligeså flot som den kage du havde lavet, hvilket ikke altid er tilfældet når der bliver fulgt forskellige opskrifter… Kh Anja

  Svar

 3. Bodil Hedegaard Jensen
  mar 25, 2017 @ 10:43:47

  Jeg er lige nu ved at bage kagen, men undrer mig over, der ikke skal æg i. Er det korrekt, du bager den uden æg?

  Svar

 4. Trackback: Græskarboller | Mia Sommer
 5. Maria
  okt 24, 2017 @ 13:06:50

  Kan man bruge alm. græskar? Jeg påtænker at købe et græskar og lave en græskar-lygte, og vil gerne udnytte fyldet:-)

  Svar

  • miasommer
   nov 09, 2017 @ 08:22:26

   Ja, det vil jeg tro, at man godt kan. Jeg har ikke selv prøvet, så jeg ved ikke, om der er smagsforskel, men jeg har i hvert fald hørt, at de store græskar også er spiselige.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: