Mazarintærte med hindbærskum

Denne tærte er en skøn blanding af marcipan, bær og sprød tærtedej. Servér den i en særlig anledning eller på en sommerdag, hvor de danske bær er i sæson. Den smager mega godt, hvis jeg selv skal sige det.

Mazarintærte med hindbærskum 1

Til 8-10 personer

Ingredienser:
Tærtedej:
300 g hvedemel
50 g sukker
100 g plantemargarine
1/4 tsk. salt
0,75 dl vand

Mazarinmasse:
200 g marcipan
100 g sukker
100 g plantemargarine
0,5 dl vand
2 spsk. hvedemel

Hindbærskum:
250 ml vegansk piskefløde*
1 spsk. citronsaft
2 tsk. vaniljesukker
125 g hindbær

Pynt:
Friske hindbær
Evt. andre bær eller frugter
Evt. mynteblade

*Jeg bruger Alpro piskbar soja cuisine eller havrefløde af mærket Aito.

flødeskum

Fremgangsmåde:
Først laves tærtedejen: Hæld alle ingredienserne til tærtedejen i en skål. Rør godt rundt med en ske og ælt derefter dejen med hænderne (dejen kan føles lidt tør i starten, men når plantemargarinen smelter, er den ikke længere tør). Klip et stykke bagepapir, der passer til en stor tærteform (cirka 28 cm i diameter) og rul dejen tyndt ud på bagepapiret. Læg både tærtedej og bagepapir i tærteformen og tryk forsigtigt dejen ned i kanterne. Overskydende dej skæres fra, og bagepapiret klippes til, så det passer til formen. Prik huller rundt omkring i dejen med en gaffel, så der ikke dannes luftbobler under dejen, når den bages. Stil tærtedejen på køl.

Så laves mazarinmassen: Pisk alle ingredienserne til mazarinmassen, til det er en ensartet masse. Brug evt. en foodprocessor med rørefunktion. Smør derefter mazarinmassen jævnt ud over tærtedejen. Bag tærtedejen og mazarinmassen ved 200 ºC almindelig ovn i 25 minutter (hold øje med tærten i slutningen af bagetiden, så den ikke får for meget). Mazarinmassen hæver op, men falder sammen igen, når kagen køler af.

Pisk fløde, citronsaft og vaniljesukker i 5 minutters tid, indtil flødeskummet er stift. Hæld hindbærene i skålen og pisk dem med, indtil flødeskummet er lyserødt. Fordel hindbærskummet på den afkølede mazarintærte og pynt med hindbær og eventuelt andre bær eller frugter.

Mazarintærte med hindbærskum 3

 

 

3 kommentarer (+add yours?)

 1. Fru Buur Bækgaard
  jun 20, 2020 @ 15:59:04

  Hov – hvor kan man købe aito havrefløden i DK?

  Jeg havde et par med hjem fra Sverige, og jeg nænner næsten ikke at bruge den sidste sjat, for det er klart den bedste planteflødeskum jeg har smagt!

  Svar

 2. Jessica
  jul 07, 2020 @ 20:58:53

  Jeg har nu lavet tærten tre gange, og det er altid gået super godt og den har vakt stor begejstring 😊 men jeg er lidt usikker på, hvordan du får skummet til at være så fast? Jeg følger opskriften grundigt og pisker længere end der står, og afkøler bunden, men skummet bliver alligevel lidt flydende. Det bliver først helt fast, når tærten har stået på køl i nogle timer.

  Svar

  • Mia Sommer
   aug 18, 2020 @ 10:30:27

   Hej Jessica

   Jeg er glad for, at du kan lide tærten! Jeg pisker flødeskummet med en køkkenmaskine, og så står den selv og pisker i 10 minutters tid, eller indtil det er fast nok. Jeg tilsætter også lidt citronsaft, imens den pisker, og det hjælper meget på fastheden. Havrefløden fra Aito er nemmere at piske fast end sojafløden fra Alpro, bare et tip hvis det er 🙂

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: