Tofu-postej

Denne postej smager skønt og kan nemt erstatte den traditionelle leverpostej på ethvert frokostbord, og så er den nem at lave, for der er intet, der skal koges eller forberedes i forvejen. Postejen er fyldt med næringsstoffer som proteiner, mineraler og sunde fedtsyrer. Hvis man ikke har alle de nævnte krydderier og smagsgivere som eksempelvis gærflager og allehånde, kan man undlade dem eller erstatte dem af ens andre foretrukne krydderier. Jeg opfordrer altid til, at man selv smager maden til og eksperimenterer med sine egne varianter og ikke lader sig begrænse af, at man mangler et par ingredienser.  

Tofu-postejen er fra min kogebog Vegansk madglæde, som indeholder over 100 opskrifter til hele dagen og hele året med alt lige fra morgenmad, frokost, aftensmad og snacks til festlige lejligheder.

Ingredienser:
400 g tofu
100 g valnødder, cashewnødder eller solsikkekerner
5 spsk. sojasovs
½ løg
2 spsk. gærflager
1 spsk. citronsaft
1 tsk. timian
1 tsk. allehånde 
½ tsk. røget paprika
Peber
1 dl vand

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, til det er en ensartet postej. Skrab foodprocessorens sider undervejs. Smag til med salt peber og de øvrige krydderier.

Postejen kan bages eller lunes i ovnen, men det er ikke nødvendigt. Servér den eksempelvis på rugbrød sammen med syltet rødkål, syltede agurker eller ristede løg og remoulade.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: