Sundere mayonnaise

Almindelig mayonnaise består primært af olie og æggeblommer og så en række smagsgivere. De veganske versioner indeholder ikke æg, men stadig masser af olie. Jeg har med denne mayonnaise valgt at skrue helt ned for fedtet og op for næringsværdien ved at basere den på silken tofu, som har en blød og cremet tekstur og er lavet af sojabønner. Jeg bruger sort salt fra Himalaya også kaldet kala namak, fordi det både dufter og smager af æg på grund af et højere svovlindhold sammenlignet med almindelig salt. Det gør det ud for æggeblommerne, som normalt indgår i mayonnaise. Både silken tofu og sort salt kan købes i velassorterede supermarkeder og på nettet. 

Denne sundere mayonnaise er ikke lige så fast som købe-mayonnaise, men den fungerer fremragende som base i eksempelvis hjemmelavede pålægssalater, i kartoffelsalat eller på en rugbrødsmad med eksempelvis avocado, kartoffel eller frikadelle.

Ingredienser:
300 g silken tofu*
1½ spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sennep
1 tsk. sort salt fra Himalaya (kala namak)
1 tsk. sukker

*Jeg køber silken tofu af mærket Clearspring hos Foody.

Fremgangsmåde:
Dræn overskydende vand fra tofuen og hæld det fra. Blend alle ingredienserne med en stavblender eller i en minihakker. Smag selv til, om der skal mere sennep, salt eller sukker i

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: