Foccacia med røde linser

Lækkert, næringsrigt sandwichbrød med fuldkorn og røde linser 😍 Nemt at lave og fungerer både som tilbehør til aftensmaden og sandwichbrød i madpakken. Da jeg serverede det for min veninde, sagde hun: “Det er det bedste brød, jeg længe har smagt” 🙌

Opskriften er fra min kogebog “Kærlige madpakker” 📚

Dejen er ret våd før bagning, men det er også det, der giver gode lufthuller i brødet sammen med en lang æltetid 😀 God weekend ☀️


Ingredienser:
200 g røde linser*
4½ dl lunkent vand
25 g gær
1½ tsk. salt
1½ tsk. sukker
200 g hvedemel
150 g grahamsmel

Til toppen:
Rapsolie eller olivenolie
Groft salt
Tørrede krydderurter (f.eks. rosmarin, timian og oregano eller blandingskrydderiet ”herbes de provence”)

(Annonce) *Jeg køber alle mine basisvarer, inklusiv bønner og linser hos Koro. Rabatkoden miasommer10 giver 10 % i rabat.

Fremgangsmåde:
Blend de tørrede, røde linser i en elektrisk kaffekværn, indtil de bliver til mel. 

Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt salt, sukker, linsemel, hvedemel og grahamsmel. Rør dejen godt sammen. Hvis du har en røremaskine, så lad den røre i 5-10 minutter. Beklæd en firkantet form med bagepapir og hæld dejen over i formen (passer til en form med målene 23 x 33 cm). Glat dejen ud, så den dækker hele bunden. Dæk den til med et viskestykke og sæt den til hævning et lunt sted i en time.

Efter hævning pensles dejen forsigtigt med olie. Drys groft salt og tørrede krydderurter ovenpå. Bag foccacia-brødet i 20-25 minutter ved 200 ℃ varmluft. 

Brug eventuelt brødet som tilbehør til suppe, eller skær det i stykker og brug det som sandwichbrød i madpakken, gerne med fyld af hummus og frisk grønt eller en lækker pålægssalat. 

Skriv en kommentar