Mia Sommer

Kanelsnegle

Traditionelle kanelsnegle, der smager rigtig godt og er nemme at lave. Kan også laves som kage – se tippet.

16-18 stk.

Ingredienser:
Dej:
50 g plantemargarine
200 ml lunkent vand
25 g gær
50 g sukker
½ tsk. salt
350-400 g hvedemel

Fyld:
100 g brun farin
50 g plantemargarine
1 tsk. kanel

Glasur:
flormelis
vand
eventuelt kakaopulver

Fremgangsmåde:
Først laves dejen: Smelt plantemargarinen i mikrobølgeovn eller gryde. Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt sukker, salt og plantemargarine. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt og stil den til hævning tildækket et lunt sted. Lad dejen hæve i 45 minutter eller til cirka dobbelt størrelse.

Rør fyldet sammen og smag til med mængden af kanel.

Ælt dejen og rul den ud som en aflang firkant, der måler cirka 20 x 40 centimeter. Sørg for at drysse lidt mel på køkkenbordet inden da, så dejen ikke hænger fast.

Smør fyldet på dejen og rul den stramt sammen fra den aflange led. Skær ”pølsen” i skiver, der er cirka 2 centimeter brede.

Læg sneglene på en bageplade og tryk dem lidt flade. Lad dem efterhæve tildækket i cirka en halv time.

Bages ved 225 grader almindelig ovn i cirka 8 minutter. Når kanelsneglene er afkølede, kan de pyntes med glasur.

Tip: Man kan også lave en kanelsneglekage ved at bage kanelsneglene i en stor tærteform. Vil man lave en luksusversion, kan man smøre kagecreme oven på kanelfyldet, inden man ruller dejen. Pulverkagecreme fra Maizena og Dr. Oetker er veganske. Pisk en pose med 3 dl sojamælk eller mandelmælk og sæt på køl, imens dejen hæver, pisk igen inden brug. Kagen behøver ikke at efterhæve, udover den tid det tager at forvarme ovnen. Kagen bages cirka 25 minutter ved 200 grader, eller indtil den virker færdig og har fået en gylden farve.