Botaniq

Vil du gerne ud at spise vegansk i København, så tag et kig under kategorien “spisesteder” her på min blog, hvor jeg skriver om nogle af de steder, hvor man kan købe vegansk mad.

I går gik turen til Botaniq, tidligere kendt som Firefly, der ligger tæt på Nørreport station. Botaniq ændrede for nylig koncept fra at være en finere vegansk restaurant til at være mere caféagtig. Menuen består af salater, hummus, pitabrød med falafel, dagens suppe, dagens varme ret og kage til rimelige priser. Man kan også få forskellige juicer og smoothier, men de er ret dyre (55 kr. for et lille glas).

Min veninde og jeg købte hver en “Botaniq plate” til 115 kr., som bestod af fire forskellige salater, hummus, guacamole og to falafler. Salaterne smagte rigtig godt, især den cremede kartoffelsalat. Falaflerne var jeg ikke så vild med, de var slet ikke, hvad jeg forbinder med falaffel. De var muligvis rå, i hvert fald ikke sprøde og varme som “rigtige” falafler. Hummusen var godt krydret, og guacamolen var også god, selvom man ikke fik så meget af den.

Som drikkelse købte jeg en smoothie kaldet “Heart Beets,” der bestod af rødbede, jordbær, dadel, stjerneanis, vanilje og mandelmælk. Jeg syntes ikke, at den var specielt god. Efter min mening var den ikke sød nok og lidt for tynd. Når jeg bestiller en smoothie, forventer jeg en drik, der er lidt tyk og cremet, ellers ville jeg have bestilt en juice.
Min veninde drak en smoothie kaldet “Cabbage In,” som bestod af æble, grønkål, dadel, mandelmælk, spiret boghvede og kanel. Hun syntes, at den var god.

Til dessert fik jeg en cupcake, og min veninde fik en lemon bar. Cupcaken var ret god, men lemonbaren var lidt gummi-agtig og levede ikke op til forventningerne.

Botaniq er en pæn og hyggelig café, maden er vegansk og hovedsageligt økologisk. Vi blev mætte og stort set tilfredse, men der er plads til forbedringer.

2015-01-11 13.15.30

IMG_3744

IMG_3749

3 kommentarer (+add yours?)

 1. mamanimai
  jan 12, 2015 @ 19:57:35

  Jeg har ikke været der, men ud fra hjemmesiden er mit umiddelbare indtryk at den ihvertfald lever op til kliche-forventningerne om at vegansk mad kun består af salater, suppe og hummus…

  Svar

 2. Anja
  jan 15, 2015 @ 18:16:22

  Kaere Mia,
  Tak for den detaljerede beskrivelse 🙂
  Venlig hilsen
  Anja

  Svar

 3. Deborah
  mar 20, 2015 @ 13:51:56

  Jeg var der, da de var en finere restaurant, og det var rigtig godt, synes jeg. De kunne åbenbart ikke få det til at løbe rundt, hvilket er trist. Salater og hummus, kan man jo få de fleste steder. Og måske endda bedre og til en mere favorabel pris?

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: