Produkter i mit køkken

Urtekram har spurgt, om jeg vil fortælle om nogle af deres produkter på min blog, og da jeg allerede er en flittig bruger af deres produkter, har jeg sagt ja. Jeg vil gerne være med til at udbrede kendskabet til gode plantebaserede produkter, så her kommer en lille beskrivelse af mine favoritter.

Alle tingene er økologiske og kan købes i større supermarkeder, men jeg køber som regel stort ind, når jeg finder tingene som spotvare i Netto.

IMG_5667

Jeg bruger bælgfrugter hver dag i min madlavning, da de er super sunde og indeholder bl.a. godt med proteiner og mineraler. Kikærter er min yndlingsbælgfrugt, og jeg bruger dem både i hummus, i salater, som snack og i gryderetter. I denne lækre broccolisalat bruger jeg bagte kikærter.

IMG_2914.resized

Linser bruger jeg meget ofte, og jeg veksler gerne mellem røde, grønne og sorte linser. Belugalinser er delikate og holder konsistensen godt efter kogning, hvorfor de egner sig godt i f.eks. salater. Her har jeg lavet en fuldkornspizza med linsesovs af belugalinser.

img_5110

Tahin er lavet af knuste sesamfrø. Det er meget næringsrigt og indeholder bl.a. store mængder af kalcium. Det smager ikke specielt godt i sig selv, men det er en fast bestanddel af hummus, som jeg laver meget ofte. Prøv f.eks. ærtehummus eller karryhummus. 

IMG_5662

Peanutbutter er lavet af knuste jordnødder. Jeg bruger det sommetider som smørepålæg på brød og med banan ovenpå, men jeg spiser det oftest sammen med chokoladebananis, da peanutbutter og kakao smager rigtig godt sammen. Det kan man også smage i den populære snickerskage.

IMG_5657

IMG_0959

Quinoa er sundt og lækkert, og det fås både i en rød, sort og hvid udgave. Jeg spiser det sommetider sammen med gryderetter eller supper (i stedet for ris eller pasta), men jeg elsker også at bruge det i salater eller f.eks. i frikadeller.

IMG_5668

img_3612-resized

Sandwichspread er smørepålæg, som er lavet af solsikkekerner og forskellige krydderier. Alle varianterne smager godt, men den med basilikum har altid været min favorit. Sandwichspread på en nybagt bolle er efter min mening noget af det bedste! Jeg laver ofte pålæg selv, men i en travl hverdag kan det være en stor hjælp at have færdigt pålæg på lager.

IMG_5656

Indlægget er lavet i samarbejde med Urtekram.

 

 

 

1 kommentar (+add yours?)

 1. Hanne Kudsk
  jun 09, 2016 @ 14:49:01

  Vil gerne have en bedre tahin fra urtekram. Den Monki er så meget bedre. Og ikke så hårdt brændt

  Sendt fra min iPhone

  > Den 9. jun. 2016 kl. 09.25 skrev Mia Sommer : > > >

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: