Spaghetti à la græskar

Her får I endnu en græskaropskrift fra mig, da græskar er i sæson lige nu. Denne ret smager lækkert og syndigt, men faktisk indeholder græskar få kalorier og intet fedt. Til gengæld er græskar rigt på vitamin A i lighed med andre orange og mørkegrønne grøntsager. Vitamin A er blandt andet vigtigt for syn, vækst og immunforsvar.

Spaghettien i denne ret kan udskiftes med bønne- eller linsepasta, hvis man vil have et endnu mere næringsrigt måltid, men en god gang fuldkornsspaghetti er nu heller ikke så dårligt.
Jeg bruger gærflager i sovsen, som giver retten en mere fyldig og osteagtig smag, men det kan undlades, hvis man ikke har det. Jeg køber gærflager fra en tysk hjemmeside,  som sælger det noget billigere end i danmark (de leverer gratis til Danmark ved køb over 90 euro). Skriv gerne i en kommentar, hvor I køber gærflager.

img_1098

Til 3-4 personer

Ingredienser:
1 hokkaidogræskar
1 fed hvidløg
1-2 tsk. salt
½-1 tsk. sennep
4 spsk. gærflager (kan undlades)
Cirka 1,5 dl kogevand

300-400 g spaghetti (eller anden pasta)

Fremgangsmåde:
Skær græskaret ud i tern og fjern kernerne (skal ikke skrælles, da skrællen godt kan spises). Kog græskarstykkerne i cirka 10 minutter, indtil de er bløde.

Kog spaghettien imens. Følg anvisningen på pakken.

Hæld vandet fra græskarstykkerne, men gem lidt af kogevandet.

Put alle ingredienserne til græskarsovsen i en foodprocessor og blend, indtil du har en lind sovs. (Du kan også bruge en stavblender). Tilsæt mere eller mindre vand, alt efter hvilken konsistens du ønsker. Smag til med salt og sennep.

Serveres med kogt spaghetti og pyntes evt. med græskarkerner og basilikumblade.

img_1079

img_1129

3 kommentarer (+add yours?)

 1. Mette
  sep 27, 2016 @ 12:02:46

  Hej Mia,
  Den opskrift må prøves! Jeg lavede din hokkaidosuppe i går til min familie bestående af to drenge på 6 og 8 år og min mand, og den var et hit!!! Herhjemme laver jeg madugeplan ud fra “Vegansk velvære”, og så giver mine drenge opskrifterne karakter fra 1-5 (jeg kan godt fortælle dig, at stort set alle sammen har fået karakteren 5 😉), hvilket vi noterer i bogen ud for opskrifterne 😀 Så ved jeg lige præcis hvilke opskrifter, som jeg godt kan lave igen (og igen og igen… 😀)
  Nå, det var et sidespring! Jeg ville bare lige fortælle dig, at vi er meget inspirerede af dig 😉
  Jeg bestiller gærflager hos matas eller helsebixen 😀
  Kh Mette

  Svar

  • miasommer
   okt 05, 2016 @ 08:18:22

   Tusind tak for din kommentar, det er jeg virkelig glad for at høre! 🙂 Det er i øvrigt en god måde at huske på, hvad ens børn allerbedst kan lide 🙂

   Svar

 2. Trackback: Græskarboller | Mia Sommer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: