Spicy græskarsuppe med basilikum

Det er efterår, og ligesom træernes smukke farver og indendørs hygge, nyder jeg grønsagerne i sæson. Min favorit er hokkaidogræskar, som jeg bruger flere gange om ugen. Det er super nemt at lave en velsmagende suppe med græskar, så det gør jeg tit, men denne har fået et twist med basilikum, ingefær og karrypasta, og jeg er ret vild med den!

Opskriften er lavet i samarbejde med Infarm (følg dem også på Instagram), som dyrker krydderurter og salat på en innovativ og bæredygtig måde. Infarm producerer krydderurter og salater i vertikale farme. De leverer til alle Irma-butikkerne og har endda en farm stående i 39 af butikkerne, så disse butikker gror deres egne krydderurter direkte i butikken, i stedet for indkøb af planter fra det konventionelle landbrug, hvor der også importeres fra andre lande. Det giver en super bæredygtig produktion, som er 100 % lokal og frisk året rundt med brug af 95 % mindre vand, 75 % mindre CO2, 75 % mindre gødning og ingen pesticider. Infarm beholder rødderne på krydderurterne, og på den måde kan de holde sig friske i et glas vand og med masser af dagslys.

Efter min mening bliver enhver ret bedre med krydderurter, for de giver både god smag og duft og gør retten mere farverig og indbydende. Infarm dyrker blandt andet forskellige varianter af koriander, persille, purløg, salat og basilikum. De har tre typer af basilikum, og jeg har brugt to af dem i denne ret. Den bordeaux basilikum har jeg aldrig set før, men den er virkelig smuk og smagfuld.

Giver 3 liter suppe / til cirka 5 personer

Ingredienser:
2 små hokkaidogræskar eller 1 stort
3 løg
3 fed hvidløg
1 knold ingefær (på størrelse med en tommelfinger)
1 bundt Infarm italiensk basilikum (den grønne)
200 g røde linser
3 tsk. rød karrypasta
3 tsk. salt
Friskkværnet peber
Evt. chiliflager
Saften af 1 lime eller citron
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1 liter vand
1 dåse kokosmælk (400 ml)

Til servering:
Risnudler
Sorte sesamfrø
Infarm bordeaux basilikum (eller anden basilikum)

Fremgangsmåde:

Skær græskaret i mindre stykker og fjern kernerne. Den orange skal kan sagtens bruges, så græskaret skal ikke skrælles først. Hak løg, hvidløg, ingefær og basilikum fint.

Hæld det hele i en gryde sammen med røde linser, karrypasta, salt, peber, eventuelt chili (hvis du kan lide det ekstra stærkt), saften af en lime eller citron og hakkede tomater. Hæld en liter vand i gryden og lade det hele koge i 10-15 minutter, indtil græskar og linser er møre.

Hæld til sidst kokosmælk i gryden, og blend suppen med en stavblender, til den er helt cremet og uden klumper. Smag suppen til med salt, peber, limesaft/citronsaft og eventuelt chili, så suppen smager lige, som du kan lide den.

Kog en portion risnudler til servering og drys med sorte sesamfrø og basilikum. Alternativt kan du servere suppen med ris eller pasta.

Suppen kan sagtens fryses ned i mindre portioner til travle dage eller holde op til fire dage i køleskabet.

Opskriften er sponsoreret af Infarm.

1 kommentar (+add yours?)

  1. Christian
    mar 22, 2021 @ 21:28:25

    Hvor stort er et lille/stort hokkaidogræskar?

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: